Австралия ускорява усилията си за закупуване на ракети с по-далечен обсег,

...
Австралия ускорява усилията си за закупуване на ракети с по-далечен обсег,
Коментари Харесай

Австралия купува ракети с далечен обсег, за да се противопостави на заплаха от Китай

Австралия ускорява усилията си за закупуване на ракети с по-далечен обхват, с цел да се опълчи на възходящата опасност от Китай , оповестява БиБиСи. Според боен отчет страната към този момент не може да бъде предпазена от географската си изолираност в " ракетната епоха ".

Правителството е готово да похарчи към 19 милиарда австралийски $ , с цел да извърши рекомендациите на военното разузнаване. Докладът от 110 страници се разказва като най-голямата проверка на австралийската защита след Втората международна война.

Стратегическият обзор на защитата (DSR) идва на фона на възходящото районно напрежение по отношение на позицията на Китай по отношение на Тайван. Китайският флот също е открил огромно наличие в Южнокитайско море, претендирайки за елементи от него като своя лична територия, в несъгласие с интернационалното право.

Военното активизиране на Китай в този момент е най-голямото и най-амбициозното от която и да е страна от края на Втората международна война . Това струпване се прави без бистрота или увещание за Индо-Тихоокеанския район по отношение на стратегическите планове на Китай, се показва в отчета.
 Австралия и Нова Зеландия готвят военно съдействие
Австралия и Нова Зеландия готвят военно съдействие

Споразумението ще помогне и за военната стандартизация сред силите от алианса Five Eyes

Премиерът Антъни Албанезе съобщи, че стратегическият обзор ще оформи бъдещето, вместо да чака бъдещето да ни оформи, а неговите рекомендации ще създадат Австралия по-самостоятелна, по-подготвена и по-сигурна.

Докладът предлага на австралийските въоръжени сили да пренасочат вниманието си от наземна отбрана към дарба за нанасяне на удари с по-голям обхват с муниции, създадени в Австралия, разясни министърът на защитата Ричард Марлс. Трябва да имаме отбранителна мощ, която има потенциала да взе участие в " въздействаща проекция, добави той.

По думите му придобиването на прецизни ударни ракет " с обхват над 500 км ще даде на армията огневата мощност и подвижността, от които се нуждае в бъдеще.

Доклад на мозъчен концерн от 2022 година предизвести за най-лошия вероятен сюжет за австралийската войска, при който Китай поема надзор над територията в близкия район по време на война против Тайван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР